23 Haziran 2014

Kelimelerin Gücünün Farkında mıyız?

Günlük hayatta kullandığımız kelimelerin yaşam kalitemize direkt etki ettiğinin farkında mıyız? Yaşam kalitesi sık kullanılan bir terim olmakla beraber içeriğini doldurmaya pek dikkat etmeyiz. Bu içeriğin olmazsa olmazlarından biri de iletişimde kullandığımız kelimelerdir.
Gün içinde ortalama 400-500 kelime kullandığımız söylenir (maalesef böyle). Bu kadar az söz dağarcığını bir de kötü yönde kullanırsak nasıl yaşam kalitesinden bahsedebiliriz?
Burada tercihlerimiz öne çıkıyor: insanlara ve doğaya karşı saygılı, özenli ve sevgiyle mi bakacağız, yoksa tersiyle mi? Evimize gelen misafiri kral gibi ağırlarken sokağa çıktığımızda, özellikle trafikte, nasıl birdenbire değişip canavara dönüşebiliyoruz, aklım almıyor? Trafikte söz kavgası edip sonra birbirini öldürenler var. Belki de o anda bir taraf ortamı yumuşatıcı bir söz söylese böyle vakalarla karşılaşılmayacak.
Bu işin çok kolay olmadığının farkındayım. Aileden aldığımız eğitim ve sonrasında kendimize yaptığımız yatırımla olacak şeyler bunlar. Eğer hayattan zevk almak istiyor ve yaşamı bir sanat olarak görüyorsak bunlara dikkat etmemiz lazım.
Konuyla ilgili oldukça güzel bir videoyu paylaşıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder