27 Mayıs 2014

Apple Akıllı Ev Platformu

Sıkı bir Apple kullanıcısı olarak Apple ile ilgili bilgileri takip etmeye çalışıyorum. Apple, her yıl WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) düzenliyor ve birçok yeniliği burada tanıtıyor. Financial Times'ın haberine göre bu yıl 2 Haziran tarihinde yapılacak olan konferansta Apple, akıllı ev platformunu açıklamayı düşünüyor.

İphone Akıllı Ev Uygulaması
Bu platformla Iphone,  güvenlik sistemlerini, lambaları ve evdeki diğer akıllı cihazları uzaktan kontrol edecek. Halihazırda Philips Hue Wifi  ile lambaları ve Nest Thermostat ile de sıcaklığı kontrol edebiliyor.

Nest termostat
Apple, sadece Iphone'a özel ürünler üretilmesi için firmalara destek veriyor. Burada hacker'ların sızması çok önemli bir konu, Apple ise bunu önemsediğini ve buna göre sertifikalı yazılım ve donanımların üretileceğini söylüyor.

Aslında yaklaşık 10 yıldır akıllı ev konusu gündemde. Bazı şirketler bu yönde çalışmalar yapıyor. Fakat bunun hayatımızı çok kolaylaştıran ve -fiyat anlamında-halka inebilecek düzeyde olduğunu-şimdilik-düşünmüyorum. Panjurları otomatik indirme, lambaların siz girince yanması, klimanın belli bir saatte çalışması güzel şeyler. Bir de herşeyin elektriğe bağımlı olması konusu var ki, o da aslında ayrı bir yazı konusu. Elektrik gidince bırakın teknoloji kullanımını, ısınamıyorsunuz bile.

Bakalım Apple, 2 Haziran'da neler açıklayacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder